top of page

Merve Caglayan

Tampereen kaupunginvaltuutettu, sukellusohjaaja, tietojenkäsittelytieteen opiskelija, tuleva kansanedustaja. Olen 29-vuotias kahden pienyrittäjän, suomalaisen äidin ja turkkilaisen isän lapsi. Olen intohimoinen ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja. Edustan monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta: yhteiskuntaa on jo liian pitkään rakennettu vain tiettyjen ryhmien ehdoilla, ja sen on korkea aika muuttua.

Olen ehdolla, sillä kansanedustajien tulee edustaa koko kansaa, eikä vain sitä osaa, jonka elämä on mennyt aina yhteiskunnan odotusten mukaan. Minä jos kuka sen tiedän: tiesin sen muuttaessani Suomeen Istanbulin -99 maanjäristyksen jälkeen, tiesin sen joutuessani keskeyttämään lukion ja valmistumaan myöhemmin opiskellen kokoaikaisen työn ohella, tiesin sen päästessäni yliopistoon vasta 25-vuotiaana. Me tarvitsemme Suomen, johon kaikki kelpaavat – myös me joiden polut ovat olleet erilaisia. Meidän pitää taistella sen puolesta, että tässä maassa jokaisella on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan. Kenenkään tausta ei saa määrätä hänen tulevaisuuttaan. Kukaan meistä ei voi vaikuttaa siihen, minkälaiseen asemaan syntyy. Sen takia meidän tulee tehdä kaikkemme sen eteen, että meistä jokainen voi saada hyvän elämän. Minä teen politiikkaa, että sinä voit elää erilaisessa maailmassa; sellaisessa, jossa niin ihmiset kuin luonto voivat hyvin.

Olen valmis ottamaan vastaan seuraavan haasteen ja edustamaan meitä Suomen eduskunnassa. Liity mukaan tukemaan matkaani ehdokkaana, joka työskentelee väsymättä paremman yhteiskunnan puolesta. Ole osa muutosta, jota kipeästi tarvitsemme. 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄ CV

Nykyiset luottamustehtävät

2021 - jatkuu Tampereen kaupunginvaltuutettu

2021 - jatkuu Elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsen

2022 - jatkuu Finnpark hallituksen jäsen

Entiset luottamustehtävät

2019 - 2021 Vihreiden puoluehallituksen jäsen

2019 - 2020 Vihreiden naisten hallituksen varajäsen

2017 - 2021 Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

2017 - 2021 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen

2017 - 2021 Kaupunginhallituksen varajäsen

2017 - 2021 Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaupunginhallituksen edustaja

2017 - 2019 Tampereen Infra johtokunnan kaupunginhallituksen edustaja

2017 - 2018 Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK hallituksen jäsen

2018 Suomen YK-nuoret varapuheenjohtaja

2018 Vihreät nuoret liittohallituksen jäsen

2017 Tampereen vihreät nuoret puheenjohtaja

Merve-21_edited.png
bottom of page